Pár recept nektek remélem finom lesz!:
A tojásokat a tejjel olvasztott margarinnal sóval cukorral habosra kikevertem. A végén hozzáadtam a sütőporos lisztet, jól kikevertem simára, hogy a liszt ne csomósodjon össze. Gofrisütőben kisütöttem.
Vaníliás pudinggal és apróra vágott őszibarack kompóttal megtöltöttem. A pudingot a szokásos módon felfőztem és a gofriból 1-1 et összeragasztottam a pudingra apróra vágott kompótot tettem a csokoládét felolvasztottam és lemintáztam a gofri tetejét.
Őszibarack kompóttal felszolgáltam.
Keverjük el a lisztet a szódabikarbónával egy tálban. Adjuk hozzá a cukrot és a zabot is- melynek negyedét megőrölhetjük, mielőtt beletesszük.
Közben olvasszuk fel a vajat. Ha folyékony, tegyük bele a juharszirupot vagy a mézet. Ha ezek elvegyültek, tegyük hozzá a száraz keverékhez.
Gyúrható masszát kell kapnunk. Formázzunk kb 22-25 golyót ezekből, tegyük tepsibe, amit előzőleg leterítettünk sütőpapírral. (Ha nincs, akkor kenjük ki vajjal alaposan a tepsinket)
Tegyük előmelegített sütőbe, 160 fokon süssük aranybarnára - ez körül-belül 7-15 perc lesz.
A muffinformát kibéleljük a kapszlikkal, a sütőt előmelegítjük 175 fokra.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd akacsony fokozaton kanalanként belekeverjük a porcukrot és a sót. Ezután egyenként belekeverjük a tojássárgákat, majd kanalanként beleszitáljuk a lisztet. Óvatosan - már nem habverővel - alaposan belekeverjük a lisztet.
A tésztát belekanalazzuk a kapszlikba, és mindegyikbe belenyomunk 3-3 félbevágott meggyet, de lehet szőlőt, szilvát, stb. A sütin elsimítjuk a tésztát, hogy ne látszódjon a gyümölcs. Betesszük a sütőbe, és 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük. Tűpróba!
A krémhez a 2 dl tejszínt kemény habbá verjük, beletesszük a használati utasításnak megfelelően a habfixálót,valamint ízlés szerint porcukrot. A befőtt levéből is teszünk bele, hogy szép rózsaszín legyen.
A krémet habzsákba tesszük, és egy hosszabb kinyomófejjel a kihűlt muffinok belsejébe is nyomunk krémet, majd a tetejére is spirál alakban teszünk a krémből. A tetejét meggyszemekkel díszítjük.