tippek-jo-dolgok

minden ami jó és olyan dolgok amik a lányokat érdeklik!

Pár recept nektek remélem finom lesz!:

  • Hozzávalók

    Tészta
    25 deka liszt
    2,5 deci tej
    4 egész tojás
    csipet só
    3 deka cukor
    fél csg sütőpor
    12 deka olvasztott margarin 
    Krém
    1 csg vaníliás puding
    2 kanál cukor
    4 deci tej
    őszibarack kompót
    5 deka csoki a tetejére
  • Elkészítés

    A tojásokat a tejjel olvasztott margarinnal sóval cukorral habosra kikevertem. A végén hozzáadtam a sütőporos lisztet, jól kikevertem simára, hogy a liszt ne csomósodjon össze. Gofrisütőben kisütöttem.

    Vaníliás pudinggal és apróra vágott őszibarack kompóttal megtöltöttem. A pudingot a szokásos módon felfőztem és a gofriból 1-1 et összeragasztottam a pudingra apróra vágott kompótot tettem a csokoládét felolvasztottam és lemintáztam a gofri tetejét.

  • Felszolgálás

    Őszibarack kompóttal felszolgáltam.

  • Gofri Vanília őszibarackVanília pudingos gofri
  • Hozzávalók

    75 g liszt
    Fél tk szódabikarbóna
    75 g cukor - használhatunk helyette arányosan hozzáadott (bővebben ITT) sztíviaport vagy xilitet is
    75 g zabpehely
    75 g vaj
    1 evőkanál juharszirup vagy 2-3 evőkanál méz
  • Elkészítés

    Keverjük el a lisztet a szódabikarbónával egy tálban. Adjuk hozzá a cukrot és a zabot is- melynek negyedét megőrölhetjük, mielőtt beletesszük.

    Közben olvasszuk fel a vajat. Ha folyékony, tegyük bele a juharszirupot vagy a mézet. Ha ezek elvegyültek, tegyük hozzá a száraz keverékhez.

    Gyúrható masszát kell kapnunk. Formázzunk kb 22-25 golyót ezekből, tegyük tepsibe, amit előzőleg leterítettünk sütőpapírral. (Ha nincs, akkor kenjük ki vajjal alaposan a tepsinket)

    Tegyük előmelegített sütőbe, 160 fokon süssük aranybarnára - ez körül-belül 7-15 perc lesz.

  • Zabos keksz gyerekeknek

 

Meggyhabos cupcake

Hozzávalók:

  • A muffinhoz:
  • 4 db tojás
  • 4 evőkanálporcukor
  • 4 evőkanál liszt
  • 1 csipet só
  • meggyhabhoz:
  • meggybefőtt
  • 2 dl tejszínMeggyhabos cupcake
  • 1 csomag habfixáló
  • porcukor

Elkészítés:

A muffinformát kibéleljük a kapszlikkal, a sütőt előmelegítjük 175 fokra.

A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd akacsony fokozaton kanalanként belekeverjük a porcukrot és a sót. Ezután egyenként belekeverjük a tojássárgákat, majd kanalanként beleszitáljuk a lisztet. Óvatosan - már nem habverővel - alaposan belekeverjük a lisztet.

A tésztát belekanalazzuk a kapszlikba, és mindegyikbe belenyomunk 3-3 félbevágott meggyet, de lehet szőlőt, szilvát, stb. A sütin elsimítjuk a tésztát, hogy ne látszódjon a gyümölcs. Betesszük a sütőbe, és 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük. Tűpróba!

A krémhez a 2 dl tejszínt kemény habbá verjük, beletesszük a használati utasításnak megfelelően a habfixálót,valamint ízlés szerint porcukrot. A befőtt levéből is teszünk bele, hogy szép rózsaszín legyen.

A krémet habzsákba tesszük, és egy hosszabb kinyomófejjel a kihűlt muffinok belsejébe is nyomunk krémet, majd a tetejére is spirál alakban teszünk a krémből. A tetejét meggyszemekkel díszítjük.

Csokis-karamellás banán habcsókkal

 

Csokis-karamellás banán habcsókkal

 

 

Hozzávalók:

  • A habcsókhoz:
  • 5 darab tojásfehérje
  • 12 dkg kristálycukor
  • 9 dkg porcukor
  • 2 dkg étkezési keményítő
  • 1 evőkanál vanília aroma
  • A töltelékhez:
  • 10 dkg kristálycukor
  • 3 dkg vaj
  • 5 dl zsíros habtejszín
  • A tetejére:
  • 3 darab banán
  • 20 dkg ét- vagy tejcsokoládé

Elkészítés:

A tojásfehérjét a kristálycukorral kemény habbá verjük egy robotgép segítségével. A porcukrot a keményítővel összeforgatjuk, és a tojáshabba szitáljuk úgy, hogy azt folyamatosan keverjük. Sima csöves habzsákba kanalazzuk, és egy sütőpapírral bélelt sütőlemezre 6 nagy banánalakot nyomunk belőle. Ha a banánokat kettévágjuk, akkor ahhoz tudjuk viszonyítani, kb. milyen nagyok legyenek. Mérjük hozzá, ha nem vagyunk elég biztosak a pontosságában. 100 fokon kb. 1 óra alatt megsütjük. 

A banánokat meghámozzuk, lapjában kettévágjuk, majd mindegyiket megforgatjuk olvasztott csokoládéban, és rácsra helyezzük dermedni. (Természetesen a csokit gőzfürdő felett egy kis edényben megolvasztjuk 3 evőkanál olajjal, hogy ne legyen túl kemény a csoki dermedés után, mert akkor törik.) 

Amikor a habcsók megsült, a cukrot egy serpenyőben világosbarnára karamellizáljuk. Alacsonyabb hőfokon hozzáadjuk a vajat és a fél deci tejszínt, 1-2 percig kevergetjük, hogy szép sima legyen, végül hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, a habtejszínt kemény habbá felverjük, majd a karamella 1/3 részét belekeverjük. 

A banán formájú habtésztát tálcára tesszük, a karamellel ízesített tejszínhabbal csillagcsöves habzsákból szépen megrakjuk. Mindegyik tetejére egy-egy csokis banánt fektetünk. Végül a félretett karamellel megöntözve feldíszítjük.



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 10
Tegnapi: 6
Heti: 10
Havi: 238
Össz.: 63 075

Látogatottság növelés
Oldal: receptek
tippek-jo-dolgok - © 2008 - 2024 - tippek-jo-dolgok.hupont.hu

A HuPont.hu honlap ingyen regisztrálható, és sosem kell érte fizetni: Honlap Ingyen.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »